Bouwwerken nieuwbouwvleugel zorgen voor licht aangepaste werking chirurgisch dagziekenhuis

12 okt 2022
Deel dit bericht op sociale media:

Vanaf maandag 17 oktober start een nieuwe fase binnen de bouwwerken van de nieuwbouwvleugel van het ziekenhuis. Er wordt namelijk een verbinding gemaakt tussen dit nieuw gebouw en het huidige gebouw, ter hoogte van het chirurgisch dagziekenhuis. Eerder dit jaar startte het ziekenhuis met de bouw van een extra vleugel, de zogenaamde “modulaire bouw” met daarin een uitbreiding van het operatiekwartier en een volledig vernieuwde dienst intensieve zorgen. De verbinding die nu gemaakt wordt tussen deze nieuwe vleugel en het bestaande gebouw, luidt een nieuwe fase in van de bouwwerken.

Het gevolg van deze werken is dat een aantal kamers van het chirurgisch dagziekenhuis, gevestigd op de tweede verdieping van het ziekenhuis, niet meer in gebruik zullen kunnen genomen worden. Daar wordt immers de doorgang naar de nieuwe vleugel gemaakt. Om toch op volledige capaciteit te kunnen blijven draaien, wordt een deel van de eerste verdieping mee ingericht voor patiënten van het chirurgisch dagziekenhuis. Patiënten dienen wel nog aan te melden op de tweede verdieping (route 170) en worden nadien, in sommige gevallen, verwezen naar de tijdelijke wachtzaal op de eerste verdieping.

Tijdens de bouwwerken kan er sprake zijn van (geluids)hinder. We doen er uiteraard alles aan om dit tot een minimum te beperken, de patiënten krijgen uit voorzorg een paar oordopjes om hen te voorzien van een stillere omgeving.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

11 jun 2024
Professionals

Pseudonomenclatuur voor niet-GMD houdende huisarts bij voorlopige bewindvoering

...

Lees meer
06 jun 2024
Professionals

Q-lunch voor artsen

Betrokkenheid en engagement van artsen bij het ziekenhuisbrede kwaliteitsbeleid is uitermate belangrijk. Artsen dienen gemotiveerd te zijn om hun eigen discipline binnen een objectief, evidence-based kwaliteitskader te toetsen. Zo kunnen...

Lees meer
29 mei 2024
Algemeen

Medewerkers staan centraal tijdens heuse awardshow met gouden randje

Op donderdag 16 mei 2024 organiseerden we onze jaarlijkse ‘Dag van de medewerker’. Dit jaar kwam daar nog een extraatje mét gouden randje bij: het Gala van het Gouden Hart,...

Lees meer