Bouwwerken nieuwbouwvleugel zorgen voor licht aangepaste werking chirurgisch dagziekenhuis

12 okt 2022
Deel dit bericht op sociale media:

Vanaf maandag 17 oktober start een nieuwe fase binnen de bouwwerken van de nieuwbouwvleugel van het ziekenhuis. Er wordt namelijk een verbinding gemaakt tussen dit nieuw gebouw en het huidige gebouw, ter hoogte van het chirurgisch dagziekenhuis. Eerder dit jaar startte het ziekenhuis met de bouw van een extra vleugel, de zogenaamde “modulaire bouw” met daarin een uitbreiding van het operatiekwartier en een volledig vernieuwde dienst intensieve zorgen. De verbinding die nu gemaakt wordt tussen deze nieuwe vleugel en het bestaande gebouw, luidt een nieuwe fase in van de bouwwerken.

Het gevolg van deze werken is dat een aantal kamers van het chirurgisch dagziekenhuis, gevestigd op de tweede verdieping van het ziekenhuis, niet meer in gebruik zullen kunnen genomen worden. Daar wordt immers de doorgang naar de nieuwe vleugel gemaakt. Om toch op volledige capaciteit te kunnen blijven draaien, wordt een deel van de eerste verdieping mee ingericht voor patiënten van het chirurgisch dagziekenhuis. Patiënten dienen wel nog aan te melden op de tweede verdieping (route 170) en worden nadien, in sommige gevallen, verwezen naar de tijdelijke wachtzaal op de eerste verdieping.

Tijdens de bouwwerken kan er sprake zijn van (geluids)hinder. We doen er uiteraard alles aan om dit tot een minimum te beperken, de patiënten krijgen uit voorzorg een paar oordopjes om hen te voorzien van een stillere omgeving.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

27 sep 2023
Algemeen

Gezocht! Hulpverlener-ambulancier PIT Lier/112 Berlaar

Ben jij gepassioneerd door alles wat te maken heeft met Dringende Geneeskundige Hulpverlening en wil je echt het verschil maken voor mensen met een acute medische nood? Zoek dan niet...

Lees meer
26 sep 2023
Algemeen

Moeder en kind afdeling verschuift dienstverlening naar prenatale begeleiding

...

Lees meer
22 sep 2023
Themadag, themaweek

Werelddag Dementie: postertentoostelling ‘Sprekende objecten’

Postertentoonstelling ‘Sprekende Objecten’ Elke 4 seconden krijgt iemand ergens ter wereld dementie en door het verouderen van onze samenleving worden steeds meer mensen getroffen door deze aandoening. Geschat wordt dat...

Lees meer