Bezoek opnieuw beperkt toegelaten vanaf 2 juni

29 mei 2020
Deel dit bericht op sociale media:

Vanaf 2 juni zal bezoek opnieuw beperkt toegelaten worden in het ziekenhuis. Bezoek is enkel mogelijk bij gehospitaliseerde patiënten met een verblijfsduur van meer dan 3 nachten (bv. opname op maandag, bezoek vanaf donderdag). Het gaat steeds om een vaste persoon (familielid of vertrouwenspersoon) die door de patiënt wordt aangesteld. Beschikt de patiënt niet over de bekwaamheid om zelf iemand aan te stellen, zal dit bij opname in overleg met de familie gebeuren. Wanneer de aangestelde persoon mobiliteitsproblemen heeft, kan deze door een mantelverzorger tot op de kamer worden gebracht. Hij/zij wordt verzocht buiten het ziekenhuis te wachten tot het einde van het bezoek om nadien de persoon in kwestie op de kamer weer op te halen.

Elke bezoeker zal een toegangsbewijs krijgen om het ziekenhuis te kunnen betreden. Dit toegangsbewijs is verkrijgbaar aan het onthaal na meer dan 3 nachten opname van de patiënt. Het toegangsbewijs bevat ook de nodige instructies rond de aangepaste bezoekregeling.

Bezoek bij COVID+ of COVID suspect patiënten die in kamerisolatie verblijven, is niet toegestaan.

Vanaf nu gelden volgende afspraken rond bezoekregeling:

  • Vertoon je als bezoeker klachten zoals verkoudheid, benauwdheid, hoesten of koorts worden actief dan mag je het ziekenhuis niet betreden.
  • Als bezoeker ben je verplicht een eigen mondmasker te dragen.  
  • Per patiënt wordt slechts één vaste bezoeker toegelaten (familielid of vertrouwenspersoon).
  • Bezoek is toegelaten van 18 uur tot 19u30
  • Elke bezoeker meldt zich aan, aan de hoofdingang van het ziekenhuis.
  • Tijdens het bezoekmoment mag je als bezoeker de kamer niet verlaten
  • De bezoeker wordt verzocht het ziekenhuis meteen te verlaten na het bezoekmoment.
  • Patiëntenzorg heeft altijd voorrang. Dit betekent dat je gevraagd kan worden het ziekenhuis te verlaten om de nodige zorg aan de patiënt te kunnen toedienen.

Uitzonderingen:

  • PAAZ: bezoek vindt plaats in de leefzaal indien de patiënt verblijft op een tweepersoonskamer. 1 vaste bezoeker per patiënt, bezoekuren tussen 18.00-19.30u.
  • Palliatieve zorgen: maximum 2 bezoekers toegelaten tegelijk/patiënt. Vrijwilligers zijn ook toegelaten.
  • Intensieve zorgen: maximum 1 bezoeker toegelaten tegelijk/patiënt. Bezoek mag plaatsvinden tussen 13.30u – 14.30u.
  • Pediatrie: bezoek van beide ouders is toegelaten vanaf 1 ligdag. Vanaf 5 ligdagen is één ouder + kind uit éénzelfde gezinssituatie toegelaten.
  • Materniteit: maximum 2 bezoekers toegelaten (ouder + kind).
Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

17 apr 2024
Algemeen

Oplichter gaat rond in naam van het ziekenhuis

Opgepast voor oplichting aan je voordeur. Momenteel gaat een oplichter van deur tot deur. Hij doet zich voor als een werknemer van het ziekenhuis, meer bepaald van het animatieteam. Hij...

Lees meer
27 mrt 2024
Algemeen

Werken voetpad Mechelsestraat

Stad Lier heeft werken gepland aan het voetpad van de Mechelsestraat. De start zou plaatsvinden op 2/4, met een geschatte totale duur der werken van +/- 3 weken tot 19/4....

Lees meer
26 mrt 2024
Algemeen

Vanaf 1 april is de identiteitskaart verplicht bij aanmelden in het ziekenhuis

Vanaf 1 april 2024 is het voor ziekenhuizen verplicht om de identiteit van patiënten elektronisch te verifiëren als ze elektronisch factureren en de derdebetalersregeling toepassen. Vooral dat laatste is belangrijk...

Lees meer