Berichtgeving in de media

15 sep 2021
Deel dit bericht op sociale media:

Het ziekenhuisbestuur heeft afgelopen week de berichtgeving in de pers gezien over de samenwerking tussen ons ziekenhuis en DLO. Wij betreuren dit ten zeerste. Deze berichtgeving straalt namelijk negatief af op al onze medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven voor de gezondheid van onze patiënten. Het ziekenhuis is tot op vandaag nog niet op de hoogte van een concreet dossier of van concrete klachten, enkel van de berichten in de media. De beschuldigingen zijn onterecht en zullen dan ook worden aangevochten.

De samenwerking tussen het ziekenhuis en DLO is vernieuwend, en al helemaal niet onwettig. Bij de start van de samenwerking werd in elk geval de nodige zorgvuldigheid aan de dag gelegd. Het ziekenhuis is niet over één nacht ijs gegaan en we hebben ons laten bijstaan door verschillende externe experten. Integriteit en zorgvuldigheid zijn basisprincipes van ons bestuur. Principes die we ook naleven in de samenwerking met DLO.

Wij geloven sterk in geïntegreerde zorg. Dat is namelijk de manier om de toekomstige uitdagingen op gebied van gezondheid aan te gaan. Alleen op die manier kunnen we de beste zorgen blijven bieden aan elke patiënt. Voor ons als ziekenhuis staat de patiënt centraal. Ook de samenwerking met het DLO past binnen deze filosofie.  Wij zijn ervan overtuigd dat een multidisciplinair netwerk tussen de 1e, 2e en 3e lijn de toekomst is en de patiënt enkel voordelen biedt. Dat zo’n samenwerking zijn vruchten afwerpt, blijkt onder meer duidelijk uit onze ervaringen met de Covid-19 pandemie. De beste zorg voor de patiënt is en blijft voor ons allemaal de allereerste doelstelling. Daar willen we elke dag opnieuw voor blijven gaan.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

14 sep 2023
Algemeen

Tentoonstelling van september en oktober

Jolien Huyghe (gang sociale dienst) “Mijn naam is Jolien Huyghe, ik ben 26 jaar. Ik werk zowel met analoge camera’s als digitaal. Mijn werken durven de melancholische en romantische kant...

Lees meer
11 sep 2023
Algemeen

Verbouwingen pediatrie

...

Lees meer
06 sep 2023
Algemeen

Welkom aan onze nieuwe maagdarmspecialist, geriater en urgentiearts!

...

Lees meer