Berichtgeving in de media

15 sep 2021
Deel dit bericht op sociale media:

Het ziekenhuisbestuur heeft afgelopen week de berichtgeving in de pers gezien over de samenwerking tussen ons ziekenhuis en DLO. Wij betreuren dit ten zeerste. Deze berichtgeving straalt namelijk negatief af op al onze medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven voor de gezondheid van onze patiënten. Het ziekenhuis is tot op vandaag nog niet op de hoogte van een concreet dossier of van concrete klachten, enkel van de berichten in de media. De beschuldigingen zijn onterecht en zullen dan ook worden aangevochten.

De samenwerking tussen het ziekenhuis en DLO is vernieuwend, en al helemaal niet onwettig. Bij de start van de samenwerking werd in elk geval de nodige zorgvuldigheid aan de dag gelegd. Het ziekenhuis is niet over één nacht ijs gegaan en we hebben ons laten bijstaan door verschillende externe experten. Integriteit en zorgvuldigheid zijn basisprincipes van ons bestuur. Principes die we ook naleven in de samenwerking met DLO.

Wij geloven sterk in geïntegreerde zorg. Dat is namelijk de manier om de toekomstige uitdagingen op gebied van gezondheid aan te gaan. Alleen op die manier kunnen we de beste zorgen blijven bieden aan elke patiënt. Voor ons als ziekenhuis staat de patiënt centraal. Ook de samenwerking met het DLO past binnen deze filosofie.  Wij zijn ervan overtuigd dat een multidisciplinair netwerk tussen de 1e, 2e en 3e lijn de toekomst is en de patiënt enkel voordelen biedt. Dat zo’n samenwerking zijn vruchten afwerpt, blijkt onder meer duidelijk uit onze ervaringen met de Covid-19 pandemie. De beste zorg voor de patiënt is en blijft voor ons allemaal de allereerste doelstelling. Daar willen we elke dag opnieuw voor blijven gaan.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

11 jun 2024
Professionals

Pseudonomenclatuur voor niet-GMD houdende huisarts bij voorlopige bewindvoering

...

Lees meer
06 jun 2024
Professionals

Q-lunch voor artsen

Betrokkenheid en engagement van artsen bij het ziekenhuisbrede kwaliteitsbeleid is uitermate belangrijk. Artsen dienen gemotiveerd te zijn om hun eigen discipline binnen een objectief, evidence-based kwaliteitskader te toetsen. Zo kunnen...

Lees meer
29 mei 2024
Algemeen

Medewerkers staan centraal tijdens heuse awardshow met gouden randje

Op donderdag 16 mei 2024 organiseerden we onze jaarlijkse ‘Dag van de medewerker’. Dit jaar kwam daar nog een extraatje mét gouden randje bij: het Gala van het Gouden Hart,...

Lees meer