Agfa HealthCare en HeiligHartziekenhuis Lier tekenen overeenkomst voor ziekenhuisbrede cloudgebaseerde Enterprise Imaging oplossing

23 jan 2023
Deel dit bericht op sociale media:

Het HeiligHartziekenhuis in Lier heeft beslist om het bestaande Agfa HealthCare IMPAX beeldarchiverings – en communicatiesysteem (PACS) te upgraden naar Enterprise Imaging (EI) for Radiology – volledig in het Azure cloudplatform. Met onder meer de krachtige, op regels gebaseerde engine voor workflowautomatisering, ingebouwde gestructureerde rapportering, slimme hanging protocols en geavanceerde klinische toepassingen zal deze oplossing de gebruikerservaring verbeteren, taken optimaliseren en de productiviteit op radiologie verhogen.

De cloud overeenkomst omvat ook het Enterprise Imaging VNA en de XERO Universal Viewer voor het beheer en de visualisatie van alle aangesloten ziekenhuisbeelden, evenals een zevenjarig managed services contract.

Enterprise Imaging: functionaliteit, reputatie en relatie

HeiligHart Lier is een regionaal ziekenhuis dat de competenties en middelen in huis heeft om de meeste aandoeningen te behandelen. Het ziekenhuis heeft meer dan duizend medewerkers en werkt samen met zorgnetwerken om de kwaliteit en continuïteit van de zorg te garanderen voor zijn jaarlijks bijna 70.000 patiënten.

Dr. Rodrigo Salgado, hoofd van de afdeling radiologie van het HeiligHartziekenhuis, legt uit waarom gekozen is voor de installatie van Agfa HealthCare Enterprise Imaging: “Het PACS-landschap is de afgelopen tien jaar sterk geëvolueerd. We willen klaar zijn voor de toekomst en de mogelijkheden die nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie bieden. Enterprise Imaging beschikt over de functionaliteit die we nodig hebben. De oplossing is stabiel, snel en heeft een goede reputatie. We hebben gesproken met radiologen in andere ziekenhuizen; hun ervaringen met Enterprise Imaging bleken positief zowel op het gebied van functionaliteit als prestaties. Wat ook heeft meegespeeld, is dat Agfa HealthCare al vele jaren onze PACS-partner is. We vertrouwen er dan ook op dat we van hen de ondersteuning zullen krijgen die nodig is voor een vlotte transitie.”

“That’s life in flow”: een vlotte, aangename werkervaring voor radiologen

Voor de radiologen in het ziekenhuis biedt het geconsolideerde Enterprise Imaging platform duidelijke voordelen waardoor ze zich met minder afleiding op hun taken kunnen concentreren. “Met Enterprise Imaging kunnen we het grootste deel van ons dagelijks werk doen zonder dat we tussen verschillende systemen hoeven te schakelen. Dit bespaart ons tijd en verhoogt de productiviteit. Met de gestructureerde rapportagemogelijkheden kunnen we snel en flexibel onze bevindingen rapporteren. De mogelijkheid om hyperlinks naar beelden op te nemen in de verslagen zal de tevredenheid van verwijzende artsen vergroten en hen helpen de conclusies van de radiologen beter te begrijpen.

Daarnaast is er ook de optie om kunstmatige intelligentie toe te voegen, wat verdere kansen biedt voor workflowoptimalisatie en productiviteit,” aldus dr. Rodrigo Salgado.

De overeenkomst voor het in de cloud geïnstalleerde Enterprise Imaging for Radiology, omvat het Enterprise Imaging platform, de XERO Universal Viewer, die zal worden geïntegreerd met het elektronisch patiëntendossier (EPD) van het ziekenhuis, en een in de cloud geïnstalleerd Enterprise Imaging VNA, dat functioneert als één naadloos platform. Met de XERO Universal Viewer hebben artsen altijd en overal toegang tot patiëntbeelden. Het VNA van zijn kant vereenvoudigt het IT-landschap en verbetert snelle toegang tot multispecialty beelden van de ondersteunde beeldproducerende afdelingen, die op één centrale plaats worden bijgehouden.

De voordelen van Cloud: gecontroleerde planning en beveiliging van de IT-infrastructuur, soepele bedrijfscontinuïteit en geharmoniseerd IT-beheer

De implementatie van Enterprise Imaging en een VNA in de cloud biedt het ziekenhuis een aantal praktische voordelen: minder IT-belasting dankzij een geharmoniseerd intern IT-beheer, betere beveiliging en stabiliteit, een grotere schaalbaarheid en uitbreidingsmogelijkheden, en een vlottere toegang tot beelden.

Erik Kerkhofs, Director Commercial Partner in België & Luxemburg voor Microsoft zegt: “Het is fantastisch dat Agfa HealthCare voor de installatie van zijn Enterprise Imaging platform in het HeiligHartziekenhuis gebruik zal maken van Microsoft Azure, de meest uitgebreide en vertrouwde cloud. Deze oplossing zal bijdragen tot een betere ervaring voor het medisch personeel en uiteindelijk ook de dienstverlening aan de patiënten ten goede komen.”

Dr. Salgado voegt hieraan toe: “We hebben al diverse andere projecten in de cloud uitgerold; onze IT-afdeling is dus vertrouwd met cloudoplossingen. Onze partners hebben ons bovendien verzekerd dat Enterprise Imaging in de cloud hoge prestaties zal leveren.”

Ann Deroose, Sales Director Benelux voor Agfa HealthCare, vervolgt: “Ook de goede communicatie met cloud provider Microsoft heeft een belangrijke rol gespeeld in de keuze van het HeiligHartziekenhuis om over te stappen op Enterprise Imaging. We konden het ziekenhuis zeer duidelijke en transparante kostenberekeningen voorleggen. Daarnaast hebben ons teamwerk, onze gestructureerde aanpak en duidelijke projectafspraken over ‘wie wat zou doen’ deze langetermijnklant ervan overtuigd dat ze op ons kunnen vertrouwen voor deze transitie. We zijn tevreden dat we onze samenwerking met het HeiligHartziekenhuis kunnen voortzetten, en trots dat we gekozen zijn voor de volgende fase van hun beeldbeheertraject.”

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

01 sep 2023
Innovatie,Algemeen

HeiligHartziekenhuis Lier opent nieuwbouwvleugel met gloednieuwe dienst intensieve zorgen, stroke unit en uitbreiding van het operatiekwartier

Met veel trots opent het HeiligHartziekenhuis Lier een nieuwe vleugel. Dit hoogtechnologisch gebouw omvat een gloednieuwe afdeling intensieve zorgen met stroke unit en een uitbreiding van het operatiekwartier. In deze...

Lees meer
10 sep 2021
Algemeen,Innovatie

Borstkliniek Lier krijgt officiële erkenning “Coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker”.

Prachtig nieuws voor onze borstkliniek, want onlangs kregen zij de officiële erkenning als “Coördinerend gespecialiseerd oncologisch zorgprogramma voor borstkanker”. Deze erkenning wordt gegeven wanneer jaarlijks de kaap van 125 nieuwe...

Lees meer
02 jul 2021
Algemeen

Medische beeldvorming van het HeiligHartziekenhuis investeert én neemt bijkomend intrek in nieuwe spoedgevallendienst

De afdeling medische beeldvorming van het HeiligHartziekenhuis opent een satelliet op de volledig vernieuwde spoedgevallendienst. Ze investeert daarbij in 2 nieuwe CT-scanners van de allernieuwste generatie. De aanwezigheid van een...

Lees meer