Aandacht voor dementie tijdens de Werelddag dementie

21 sep 2021
Deel dit bericht op sociale media:

Jaarlijks stijgen de cijfers van alzheimerpatiënten waardoor in 2030 wereldwijd ongeveer 40 procent meer mensen met dementie worden verwacht dan in 2019. Dit alles blijkt uit een recente studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Meer dan ooit moet er geïnvesteerd worden in wetenschappelijk onderzoek. In dat kader organiseert ons ziekenhuis voor de tweede keer op rij een muffinverkoop onder het personeel. Bovendien kunnen de patiënten van de geriatrische afdelingen genieten van een uitgebreid ontbijt. Ook kunnen ze aan de hand van een tablet op hun kamer zelf een varia aan liedjes uit de oude doos aanvragen.

Leerlingen steken de handen uit de mouwen

Al onze personeelsleden kregen de kans om hun bijdrage te doen d.m.v. het aankopen van versgemaakte muffins. De opbrengst van deze verkoop gaat integraal naar de Stichting Alzheimer Onderzoek. Dit alles werd mogelijk door de studenten van de bakkerij-afdeling van COLOMAplus (Mechelen). In totaal werden er 479 muffins gemaakt en verkocht. De hele actie bracht 1021 euro op.

Werelddag dementie 2021

Naast de verkoop van muffins zijn er nog tal van andere activiteiten in het teken van dementie. De start van een nieuwe ‘psycho-educatiereeks dementie – en – nu’ dat ditmaal wordt begeleid door psychologe Julie de Bot en waaraan mantelzorgers gratis kunnen deelnemen. Aan de vooravond van Werelddag dementie konden personeelsleden genieten van een lezing gegeven door Prof. Christine Van Broeckhoven. Tot slot loopt er nog tot dinsdag 12 oktober een fototentoonstelling van Leo de Block in de inkomhal van het ziekenhuis en kan men op dinsdag 28 september in WZC Paradijs deelnemen aan het ‘praatcafé dementie’, organisatie vanuit ELZ pallieterland.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

14 sep 2023
Algemeen

Tentoonstelling van september en oktober

Jolien Huyghe (gang sociale dienst) “Mijn naam is Jolien Huyghe, ik ben 26 jaar. Ik werk zowel met analoge camera’s als digitaal. Mijn werken durven de melancholische en romantische kant...

Lees meer
11 sep 2023
Algemeen

Verbouwingen pediatrie

...

Lees meer
06 sep 2023
Algemeen

Welkom aan onze nieuwe maagdarmspecialist, geriater en urgentiearts!

...

Lees meer