Kom en beleef ‘een hart voor zorg’

Bezoek het ziekenhuis tijdens de dag van de zorg!

‘Een hart voor zorg’, onder dat motto geven zowat 1200 medewerkers, 140 artsen en 70 vrijwilligers dagelijks het beste van zichzelf om onze patiënten warme en kwaliteitsvolle zorg te bieden. Onze specialisten staan je graag te woord en nemen je mee op ontdekking achter de schermen van het ziekenhuis.

Neem een kijkje in het operatiekwartier, bezoek de pijnkliniek of kom ontdekken hoe wij bouwen aan een vernieuwd ziekenhuis van de toekomst. Alles wordt 100% veilig georganiseerd. Laat je als een echte VIP meenemen doorheen onze zorginstelling.

Ook voor kleine helden in spé hebben we heel wat leuks in petto!

Wat valt er te beleven?

Hieronder zie je welke diensten je kan bezoeken en wat er te beleven valt. Houd zeker onze website in de gaten voor updates. Wil je inschrijven voor meer dan 1 begeleide rondleiding? Dat kan, het enige wat je moet doen is opnieuw inschrijven met een andere keuze. Heb je nog een vraag over het bezoeken van deze opendeurdag? Stuur dan een mail naar info@heilighartlier.be Tot dan?!

Pijnkliniek Algolier

Een hart voor zorg, een hekel aan pijn! Volg een demo neuromodulatie behandelingen, kom alles te weten over de vernieuwende technieken pijnbestrijding en test je eigen zenuwen aan het zenuwspiraal. Kleine helden maken hun eigen skelet!

Doorlopend te bezoeken

Revalier (revalidatie)

Krijg tips en tricks om rugklachten te vermijden van onze eigen specialisten (bv.rond ergonomisch autorijden), sporten (hoe stel ik het zadel in van mijn fiets om de rug zo veel mogelijk te sparen), doe een handkrachtmeting, test je evenwicht en bekijk demo’s van diverse toestellen.

Doorlopend te bezoeken

Operatiekwartier

Neem een kijkje achter de schermen van het OK. Ontdek de wondere wereld van een microscoop en de high-tech wereld van de robotchirurgie bij een nieuwe heup of knie en bij complexe rugoperaties.

Begeleide rondleiding
Schrijf je in onderaan deze pagina!
(Enkel de beschikbare tijdstippen worden getoond)
UPDATE: Alle tijdstippen zijn volzet. Heb je interesse om een tour te volgen? Informeer dan bij het onthaal of er nog plaatsen vrijgekomen zijn!

Diabetescentrum

Bezoek het vernieuwde diabetescentrum. Je komt alles te weten over suiker en voeding, over voetproblemen bij diabetes en over de nieuwste meettechnieken voor diabetespatiënten.

Doorlopend te bezoeken tussen 11u en 14u

Dialyse

Krijg een demo van de dialyse toestellen.

Doorlopend te bezoeken

Urologie

Neem deel aan de uro-zoektocht en win een leuke prijs!

Doorlopend te bezoeken

Intensieve zorgen

Hoe werkt een bedfiets? Wat brengt de toekomst? Ervaar zelf hoe het is om een intensieve covid patiënt te draaien naar buikligging. Je wordt volledig omgekleed en krijgt beschermingsmateriaal aan! 

Doe-activiteit met beperkt aantal plaatsen, meld je op voorhand (zie hieronder) of ter plaatse aan.

Paaz

Neem deel aan een interactief parcours met een promillagebril. Maak kennis met Warme William!


Doorlopend te bezoeken

Inwendige geneeskunde

welkom in het doe-centrum voor de kleinste helden in spé! Hoe werkt een saturatiemeter? Hoe verzorgen we mensen met slikproblemen?

Doorlopend te bezoeken

Pediatrie

Zoek mee naar Bas en Kaatje tijdens een zoektocht van aan de inkomhal tot op de pediatrie. Heb je ze allemaal gevonden? Dan wacht er een leuke verrassing op jou!

Doorlopend te bezoeken tussen 11u en 11u30 en tussen 13u en 16u

Materniteit

Breng een bezoek aan de materniteit, neem een kijkje in een verblijfskamer en maak kennis met het verloskwartier!

Begeleide rondleiding
Schrijf je in onderaan deze pagina! 

Workshop chirurgisch hechten

Doe mee aan een workshop hechten gegeven door onze specialisten van plastische chirurgie. Locatie: polikliniek.


Workshop met beperkt aantal plaatsen, meld je op voorhand (zie hieronder) of ter plaatse aan.

Geriatrie

Hoe zorgen wij voor een dementievriendelijk ziekenhuis? Wat komt er allemaal kijken bij de juiste voeding bij oudere patiënten? Onze voedingsspecialisten leggen het je haarfijn uit!

Doorlopend te bezoeken

Spoed

Neem een kijkje in een MUG auto en ontdek welke materialen er gebruikt worden tijdens een dringende interventie.

Doorlopend te bezoeken

Maar dat is niet alles!

Zin in een gezellige zithoek om enkele van onze diensten digitaal te leren kennen? Dat kan! We toveren onze stille ruimte om tot een home cinema waar je o.a. het labo, de spoeddienst en de materniteit op een andere manier leert kennen.

Voor de kleinsten

Miniheld? Welkom! Naast allerlei leuke hebbedingetjes in een toffe rugzak, krijg je ook de mogelijkheid om jouw talenten te ontdekken. Breng je pop of knuffel mee en word een echte pro! Alle kleine helden krijgen bovendien ook een echt heldendiploma. Kom je tussen 13u30 en 15u30? Dan kom je allicht onze ballonnenclown tegen! Tot dan!

Word jij onze nieuwe hartige collega?

Ben je op zoek naar een job in een warme werksfeer? Wil je de superheld in jezelf ontdekken? Of gewoon benieuwd welke boeiende wereld zich afspeelt binnen de ziekenhuismuren? Kom dan zeker langs op zondag 15 mei en maak kennis met ons ziekenhuis. Ontdek onze troeven en werp een blik achter de schermen.

Onze specialisten staan je graag te woord en nemen je mee op ontdekking achter de schermen van het ziekenhuis. Ook de hartige HR-collega’s staan je graag te woord over wat werken in onze organisatie betekent. Breng je cv mee voor een professionele screening. Doe de superhelden-zelftest! Je komt ook meer te weten over de opleidingen verpleegkunde en vroedkunde van onze buren Thomas More en SAL. Een job op jouw maat gespot? Dan ben je welkom op de speeddating!

Coronaproof

Opendeurdag in het ziekenhuis? Dat kan! Alles wordt 100% veilig georganiseerd, daarom werken we met inschrijvingen voor sommige begeleide rondleidingen. De te bezoeken afdelingen en activiteiten bevinden zich ver weg van onze patiënten, zo bewaren we én hun rust, én hun veiligheid. Opgelet: tijdens je bezoek aan deze Dag van de zorg vragen we je wel om een mondmasker te dragen en voldoende afstand te bewaren.

Inschrijven Dag van de Zorg 2022

UPDATE: alle rondleidingen naar het operatiekwartier zijn helaas volzet. Wil je toch nog een kijkje nemen? Vraag dan aan de onthaaltent of er nog een plaats vrijgekomen is.

Zin om een van de begeleide rondleidingen te volgen? Dat kan! Liefst schrijf je op voorhand in via onderstaand formulier. Zo kunnen wij alles veilig organiseren. Van zodra een tijdstip volzet is, wordt deze niet meer getoond in de keuzelijst. Heb je nog vragen over de rondleidingen? Stuur gerust een mail naar evenement@heilighartlier.be
Tot dan!