Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar “week van de robotchirurgie”

Details
Datum:
10 juni 2021
Tijd:
12:30 - 13:30
Categorie:
Organisatie
Organisatoren:
Dienst orthopedie
Organisatoren:
Dienst neurochirurgie
Locatie
Online
België

Het HeiligHartziekenhuis van Lier investeert in robotchirurgie en dat is niet toevallig. Innovatief denken vormt de rode draad doorheen onze strategische doelstellingen.

De dienst orthopedie, een belangrijke afdeling in het ziekenhuis, maakt voortaan gebruik van chirurgische robots voor het plaatsen van knie- en heupprotheses. Vanaf heden worden ook alle geïnstrumenteerde nek- en rugoperaties door de dienst neurochirurgie uitgevoerd met een genavigeerde robotarm. Door deze investering kunnen we de patiënt nauwkeurigere en meer reproduceerbare chirurgie aanbieden. Wat moet leiden tot betere resultaten.

Naar aanleiding van de week van de robotchirurgie, van maandag 7 juni t.e.m. zondag 13 juni, organiseert de dienst orthopedie, in samenwerking met de dienst neurochirurgie, een webinar op donderdag 10 juni voor zorgprofessionals met als doel meer informatie te verschaffen over het gebruik van robotchirurgie bij totale knie- en heupprotheses en bij rug- en nekoperaties. Tijdens dit webinar vertellen onze chirurgen jullie graag meer over de volledige werking en voordelen van de robotchirurgie.

Programma:

  • 12u30: Inleiding
  • 12u35: Robot Surgery in totale heupprothese: know more, cut less
  • 12u50: Robot geassisteerde totale knie: evaluatie na een half jaar
  • 13u05: Robotic Assisted Spine Surgery – Europese expertise in Lier
  • 13u20: Vragen
  • 13u30: Einde

Het webinar is kosteloos. Acrreditatie voor artsen en kinesisten is aangevraagd.

Inschrijvingen zijn afgesloten. Wens je toch nog deel te nemen, gelieve een mail te sturen naar evenement@heilighartlier.be

TERUG NAAR OVERZICHT