Aanpassing parkeertarieven bezoekersparking voor patiënten

13 apr 2023
Deel dit bericht op sociale media:

Vanaf maandag 17 april 2023 worden de parkeertarieven op onze bezoekersparking aangepast voor onze patiënten. Met deze maatregel wil het ziekenhuis zich enerzijds aligneren op de gangbare tarieven van de ons omringende ziekenhuizen (door de invoer van het zorgtarief – zie onder), anderzijds willen we de parking optimaal beschikbaar en toegankelijk stellen voor onze patiënten en bezoekers.

Concreet voeren we het zogenaamde “zorgtarief” in. Dit zorgtarief bedraagt het vaste bedrag van €2,00 voor al wie op raadpleging of onderzoek komt, ongeacht de duurtijd. Het zorgtarief geldt vanaf 17/04/2023 voor:

  • alle raadplegingen en onderzoeken (polikliniek, labo, medische beeldvorming, nucleaire geneeskunde, vroedvrouwenconsultatie, pijnkliniek) en vervangt de korting van 1,5u die tot dan toe van het tarief kon afgetrokken worden.
  • Ook alle dagziekenhuizen (geriatrisch, chirurgisch, oncologisch, pediatrisch) betalen voortaan €2,00 zorgtarief voor de parking, ongeacht de duurtijd.
  • Wie voor een behandeling komt bij Algolier, het slaaplabo, dagtherapie paaz of Revalier, betaalt eveneens voortaan €2,00 voor de parking, ongeacht de duurtijd.

Om gebruik te maken van het zorgtarief moet je het parkingticket ontwaarden in een van de ontwaardingstoestellen die zich bevinden op de dagziekenhuizen of aan de onthaalbalie in de centrale inkomhal.

Het maximum te betalen bedrag per 24u verhoogt van €15 naar €18. Hiermee wil het ziekenhuis de parking voorbehouden aan patiënten en bezoekers die echt in het ziekenhuis moeten zijn en niet in de stad.

Volgende tarieven blijven ongewijzigd:

  • parking gratis verlaten binnen 20 min = gratis
  • abonnementsformule 5 opeenvolgende dagen
  • gratis abonnement bij opname van meer dan 1 maand
  • een verloren ticket = 20 euro.
  • voor mindervaliden geldt gratis parking
  • huisartsen krijgen een uitrijticket aan het onthaal

Voor wie op bezoek komt bij een opgenomen patiënt, verandert er niets.

Alle parkeerinfo vind je steeds netjes opgelijst op deze pagina.

Deel dit bericht op sociale media:

TERUG NAAR OVERZICHT

Gerelateerde nieuwsberichten

19 mei 2023
Algemeen,HR

Kies jij ook voor de zorg?

Via het Project #kiesvoordezorg, een initiatief van Febi, kunnen werknemers uit andere sectoren hun carrière een nieuwe wending geven en ook zorgheld worden. Ook wij als ziekenhuis nemen deel aan dit...

Lees meer
17 mei 2023
Themadag, themaweek

Stoppen met roken? Kom langs op 31 mei en doe de test!

Op woensdag 31 mei is het de internationale antitabakdag. Op die dag zetten ook wij het thema ‘stoppen met roken’ in de kijker. Kom langs tussen 11u en 16u in...

Lees meer
24 apr 2023
Algemeen,Themadag, themaweek

Stop in mei met roken met de steun van je buddy

🚬❌ Mei = rookstopmaand. Wist je dat wie één maand stopt met roken 5 keer meer kans heeft om definitief te stoppen? Elk jaar sterven nog steeds 14 000 mensen...

Lees meer